Vergaderlocaties: hoe je de meest geschikte ruimte voor je vergadering kiest

Als er een belangrijk gesprek of vergadering plaatsvindt, helpt het om je op een bepaalde plek af te zonderen van de buitenwereld. Deze vergaderlocatie moet de bespreking faciliteren en ons de mogelijkheid bieden om de informatie efficiënt en effectief over te dragen aan de andere aanwezigen. Hoe vind je een goede externe locatie die aan alle eisen voldoet?

Ben je op zoek naar een geschikte trainings- of vergaderlocatie? Op deze pagina lees je meer over het kiezen van de meest geschikte trainings- of vergaderlocatie.

Inhoud

01

Zoek je een trainings- of vergaderlocatie?

02

Hoe plan je een effectieve en efficiënte vergadering?

03

Hoe draagt de vergaderopstelling bij aan efficiënt en effectief vergaderen?

04

Waarom kiezen voor een externe vergaderlocatie?

05

Vergaderarrangementen: wat zijn de mogelijkheden?

06

Waarom een vergaderruimte huren bij Aristo?

Zoek je een trainings- of vergaderlocatie?

Het kiezen van de geschikte vergaderruimte begint bij het doel van de vergadering te bepalen. Ga je een vergadering of training organiseren? Ook al kunnen vergaderlocaties voor zowel trainingen als vergaderingen gebruikt worden, is er wel degelijk een verschil tussen de voorzieningen voor een trainings- of vergaderlocatie.

De algemene kenmerken, zoals de bereikbaarheid van de locatie, zijn natuurlijk in beiden gevallen erg belangrijk. Het verschil zit hem in de vergaderruimtes en de daarbij behorende voorzieningen. Een ruimte voor een training moet aan heel andere eisen voldoen dan een vergaderruimte, denk bijvoorbeeld aan de inrichting.

Ben je op zoek naar een geschikte trainingslocatie? Op deze pagina lees je meer over het kiezen van de meest geschikte trainingslocatie.

 

Op deze pagina, lees je alles over:
 • De valkuilen bij het organiseren van een training
 • De 5 meest cruciale tips bij het plannen van een training

Lees meer over geschikte trainingslocaties

Hoe plan je een effectieve en efficiënte vergadering?

Er zijn enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het organiseren van een vergadering, terwijl dit vaak maar één van je taken is. Denk alleen al aan de voorbereiding, de vergaderopstelling, de inhoud, de tijdsplanning - wat nog lang niet de volledige lading dekt. Uiteindelijk moet de vergadering toch aan alle wensen voldoen om tot een succesvolle uitkomst te komen.

 

Wil jij meer grip op het organiseren van een effectieve en efficiënte vergadering? Op deze pagina, lees je alles over:
 • De valkuilen bij het organiseren van een vergadering
 • De meest cruciale tips bij het plannen van een vergadering

Lees meer over het plannen van een vergadering

0b45fc275d7d7e0d344c3da64f87642b

Mis geen enkele essentiële stap bij het organiseren van een succesvolle vergadering.

Met deze checklist organiseer je keer na keer de perfecte vergadering.

Download checklist

Hoe draagt de vergaderopstelling bij aan efficiënt en effectief vergaderen?

De vergaderopstelling is één van de belangrijkste onderdelen bij het plannen van een efficiënte vergadering. Het doel van de vergadering bepaalt de vergaderopstelling, want elk vergaderdoel heeft een daarbij behorende meest efficiënte vergaderopstelling. Wanneer je bijvoorbeeld een vergadering organiseert waarbij het erg belangrijk is dat er een discussie gevoerd wordt, is een tafelopstelling in de vorm van een vierkant geen slim idee. Dan moet je kiezen voor een ronde of ovale vergaderopstelling, aangezien de deelnemers zich hierdoor automatisch meer betrokken voelen bij de vergadering.

Aristo_Amsterdam-18-09-23-207

Heb jij scherp welke vergaderopstelling het meest effectief is voor jouw meeting?

Op deze pagina, lees je alles over:
 • De verschillende varianten van vergaderopstellingen
 • Het effect van elke vergaderopstelling op de effectiviteit van de vergadering
 • Welke vergaderopstelling bij welke soort vergadering past

Lees meer over vergaderopstellingen

Waarom kiezen voor een externe vergaderlocatie?

Veel bedrijven kiezen ervoor externe vergaderlocaties te gebruiken voor hun vergaderingen. Dit met als doel te ontsnappen aan de alledaagse omgeving, afleiding te beperken en creativiteit te stimuleren. Externe locaties kunnen ook de oplossing bieden bij een capaciteitsprobleem van vergaderlocaties op het eigen kantoor.

Dit kan niet enkel voor vergaderingen maar ook voor trainingen en congressen, waarbij het aantal deelnemers kan variëren van een handjevol tot honderden personen. Bovendien bieden sommige vergaderlocaties je ook de mogelijkheid om bij hen te flexwerken en te scrummen, indien je zelf geen geschikte werkplek tot je beschikking hebt.

Vergaderlocatie Utrecht Lunetten

Deze unieke vergaderlocatie vind je op de meest centrale plek in Nederland. Als je met het OV reist, stap je nagenoeg aan de voordeur uit aan het NS Station van Utrecht Lunetten. Kies je ervoor om met eigen vervoer te reizen, zijn er meer dan voldoende gratis parkeergelegenheden. De locatie beschikt over 42 vergaderzalen, die in hun capaciteit van 2 tot 180 personen kunnen variëren, altijd wel een ruimte beschikbaar die aan jouw wensen voldoet.

 

 • Ligt naast NS Station Utrecht Lunetten
 • Gratis parkeergelegenheden
 • 42 vergaderzalen voor 2 tot 180 personen

Lees meer over onze vergaderlocatie Aristo Utrecht Lunetten

Wil je virtueel door het gebouw lopen?

Bekijk de virtual tour

Vergaderlocatie Amsterdam

In de hoofdstad van Nederland, vind je deze pas vernieuwde vergaderlocatie die geschikt is voor vergaderingen, congressen en trainingen. Met het ruime aanbod van 51 vergaderzalen, die in hun capaciteit van 2 tot 200 personen kunnen variëren, is dit één van de grootste vergaderlocaties van de stad. Zelfs in de drukte van de hoofdstad, is deze locatie heel goed bereikbaar. Het ligt naast NS Station Amsterdam Sloterdijk en beschikt over een eigen parkeergarage indien je met eigen vervoer reist. . Door de samenwerking met het naastliggende Hotel2Stay is het ook mogelijk om te overnachten.

 

 • Ligt naast NS Station Amsterdam Sloterdijk
 • Makkelijk en betaalbaar parkeren
 • Mogelijkheid tot overnachten
 • 51 vergaderzalen voor 2 tot 200 personen

 

Lees meer over onze vergaderlocatie Aristo Amsterdam

Wil je virtueel door het gebouw lopen?

Bekijk de virtual tour

Vergaderlocatie Eindhoven

Midden in de stad van techniek, design en kennis vind je deze pas vernieuwde vergaderlocatie. Als je het centraal station uitstapt in Eindhoven, ben je binnen enkele stappen aan de voordeur. Met de 15 vergaderzalen voor 2 tot 200 personen, is deze locatie erg geschikt voor het organiseren van vergaderingen, congressen examens of trainingen.

 

 • Ligt naast NS Station Eindhoven
 • Makkelijk en betaalbaar parkeren
 • 15 vergaderzalen voor 2 tot 200 personen

 

Lees meer over onze vergaderlocatie in Eindhoven

Lees meer over onze vergaderlocatie Aristo Eindhoven

Wil je virtueel door het gebouw lopen?

Bekijk de virtual tour

Vraag een gratis rondleiding op één van onze locaties aan

Rondleiding aanvragen

Vergaderarrangementen: wat zijn de mogelijkheden?

Bij het plannen van een vergadering, training of congres is het vaak slimmer om een all-in arrangement te kiezen.

Dit is een formule waarbij er een vaste prijs betaald wordt per persoon, inclusief de zaalverhuur en catering. Zo word je na de vergadering nooit verrast met onvoorziene kosten en weet je dat je gasten van alle gemakken voorzien zijn. Maar hoe bepaal je voorafgaand aan de vergadering wat voor jou het juiste arrangement is? Er zijn namelijk verschillende soorten arrangementen.

 

Op deze pagina, lees je alles over het kiezen van het juiste vergaderarrangement. De mogelijkheden bestaan uit:

 • 2-uurs arrangement
 • 4-uurs arrangement
 • 8-uurs arrangement

Lees meer over de vergaderarrangementen

Waarom een vergaderruimte huren bij Aristo?

wifi-icon
Faciliteiten

Onze professionele vergaderruimtes zijn modern en praktisch ingericht voor een optimale ervaring. Bij het reserveren van een zaal zijn internet, beamer, projectiescherm, flipover, whiteboard en daarbij benodigde ondersteuning standaard aanwezig . Binnen het gebouw heb je overigens een enorme variatie aan drank en eten.

marker-icon
Bereikbaarheid

Al onze locaties beschikken over een ideale ligging, ongeacht of je nu met eigen vervoer of het OV reist. Elke locatie ligt bij een NS station en heeft een (eigen) parking in de buurt. Je gasten hoeven zich dus nooit in vreemde bochten te wringen om op de locatie te komen.

arrow-double-icon
Flexibiliteit

Door de hoge capaciteit van de locaties, is er altijd een hoge mate van beschikbaarheid. Hierdoor kunnen wij ten alle tijden snel en flexibel schakelen, mocht je ooit last minute een vergadering willen plannen. Ook al verandert het aantal deelnemers op de dag zelf nog: Aristo biedt jou altijd de meest geschikte ruimte.

people-icon
Meedenken van A tot Z

Wij vinden de kwaliteit van de vergaderingen die bij ons plaatsvinden erg belangrijk. Daarom denken we graag met je mee tijdens het plannen van de vergadering. Wij bieden je tijdens de vergadering zelf ook de nodige (technische) ondersteuning wanneer dat nodig is.

Vraag vrijblijvend advies aan onze meeting specialist

Aan jou de taak om een vlekkeloze vergadering te organiseren - heb je vragen in verband met de voorbereiding van de vergadering of de vergaderopstelling die je moet kiezen? Krijg op maat gemaakt advies van onze meeting specialist

We reageren binnen 2 werkdagen. Bedankt voor uw bericht.